lunes, 25 de mayo de 2009

Qüestions Qüestions, cultura per reflexionar sobre cultura



Em sembla una iniciativa més que interessant la d’Alfredo Jaar, que va portar a Barcelona la seva darrera obra, Qüestions Qüestions, durant el mes d’abril.
La seva obra consistia en una campanya de comunicació que adoptava les formes d’una campanya de publicitat comercial, però amb un trasfons molt més profund: tenia l’objectiu de despertar una reflexió i interrogació sobre el paper de la cultura i l’art en la societat a partir de quinze pregunts directes, radicals i sense recórrer a subtileses.
La campanya es va fer amb diversos suports: marquesines d’autobusos, banderoles, cartells publicitaris, postals, etc.
Amb Qüestions Qüestions l’artista mostrà que els mitjans massius moltes vegades propaguen productes, idees i pensaments, i justament així és com l’artista ha decidit fer ressó entre el públic, utilitzant aquests mitjans amb la fi de qüestionar què està passant amb el món de la cultura.
El primer acte el dia 16 de març va crear un debat sobre les diferents reflexions sobre el paper de la cultura, la identitat cultural en general i en Barcelona en particular, una primera temptativa per captar l’atenció del ciutadà i apropar-lo a l’esfera de les arts.
Aquí deixe un vídeo de Qüestions Qüestions a la ciutat de Milà: http://www.youtube.com/watch?v=R3R2dHzLJKM

No hay comentarios:

Publicar un comentario